Velg språk

 • A+

  Hvordan endre størrelse på nettsidene

  Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Du er her:

Ledelsen

 • Olaug Svarva

  administrerende direktør

  Olaug Svarva startet i Folketrygdfondet første gang i 1991,og har blant annet vært investeringsdirektør for aksjeavdelingen frem til 2001. I perioden 2001-2006 jobbet hun i SpareBank 1 Aktiv Forvaltning og SpareBank 1 Livsforsikring som henholdsvis adm. direktør og investeringsdirektør. I mai 2006 kom hun tilbake som adm. direktør. Olaug Svarva er utdannet Bachelor of Science in Business Administration og Master of Business Administration fra University of Denver og autorisert porteføljeforvalter gjennom Norske Finansanalytikeres Forening.
 • Lars Tronsgaard

  viseadm. direktør

  Lars Tronsgaard startet i Folketrygdfondet i 1992. Han har tidligere jobbet i Realkreditt, Chase Manhattan Bank, Norcem og Den norske Creditbank. Lars Tronsgaard er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og er autorisert fondsmegler.
 • Nils Bastiansen

  direktør aksjer

  Nils H. Bastiansen har arbeidet i Folketrygdfondet siden 1995. Han har tidligere jobbet som aksjemegler i Unibank Securities i København og i DnB Fonds i Oslo. Nils H. Bastiansen er utdannet handelsøkonom ved Handelsakademiet i Oslo og siviløkonom og Master of International Management fra Thunderbird School of Global Management, Arizona, USA. Han er også autorisert finansanalytiker med en Master of Business Administration i finans fra Norges Handelshøyskole i Bergen.
 • Jørn Nilsen

  direktør operasjoner og risikostyring

  Jørn Nilsen begynte i Folketrygdfondet i 1997. Han har tidligere arbeidet som førstekonsulent i Olje- og energidepartementet og som stipendiat ved Norges Handelshøyskole. Jørn Nilsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har høyere avdelingsstudium fra samme sted. Han er også autorisert finansanalytiker.
 • Jørgen Krog Sæbø

  direktør treasury

  Jørgen Krog Sæbø startet nyutdannet i Folketrygdfondet i 2007. Han begynte som finansanalytiker for avdelingen Operasjoner og risikostyring før han senere gikk over til forvaltningen, først som porteføljeforvalter på renter og deretter som direktør for Treasury. Jørgen Krog Sæbø er utdannet master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (2007), renteanalytiker fra Norske Finansanalytikeres Forening (2010), Autorisert Finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole (2016), avansert kredittanalytiker fra Norges Handelshøyskole (2017), og MBA i finans fra Norges Handelshøyskole (2017).
 • Thomas Ekeli

  direktør – Sjeføkonom/Forvaltningsstrategi

  Thomas Ekeli begynte i Folketrygdfondet i august 2011. Han har tidligere arbeidet som spesialråd ved den norske OECD-delegasjonen i Paris, investeringsdirektør og avdelingsdirektør i Finansdepartementet, porteføljeforvalter i NBIM i London, IMF-petroleumsfondrådgiver i Øst-Timor, sjeføkonom i Pareto Securities og makroanalytiker hos Lehman Brothers i London. Thomas Ekeli er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo i 1992.
 • Christina Stray

  sjefsjurist

  Christina Stray startet i Folketrygdfondet 1. mai 2009. Hun kom fra stillingen som leder av Prospekt- og transaksjonsavdelingen ved Oslo Børs ASA. Hun har også arbeidet som advokat i juridisk avdeling ved Oslo Børs samt i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech. Christina Stray tok juridisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1992 og Master of Laws ved London School of Economics and Political Science fra 1993 til 1994.
 • Lisbeth Johansen Kvam

  leder virksomhetsstyring og -strategi

  Lisbeth Johansen Kvam begynte i Folketrygdfondet i 1996. Hun har tidligere arbeidet som rådgiver i Næringssekretariatet i Oslo Kommune og som revisor i Riksrevisjonen. Lisbeth Johansen Kvam er utdannet siviløkonom ved Handelshøgskolen i Bodø og autorisert porteføljeforvalter gjennom Norske Finansanalytikeres Forening. Hun har også studert reiselivsøkonomi ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, og har gjennomført masterprogrammet Samspill og ledelse ved Handelshøyskolen BI.
 • Rune Møien

  økonomisjef

  Rune Møien har jobbet i Folketrygdfondet siden 1992. Han har tidligere jobbet i Fokus Bank, Trondheim og i Orkla Finans. Rune Møien er utdannet bedriftsøkonom fra BI.
 • Marika Burvald

  kommunikasjonssjef

  Marika M. Burvald begynte som kommunikasjonssjef i Folketrygdfondet 1. februar 2015. Hun kom fra stillingen som kommunikasjonssjef i Rådgivende Ingeniørers Forening, og har tidligere vært kommunikasjonssjef i GIEK og NordForsk, del av Nordisk Ministerråd. Marika Burvald er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Oslo i 1999. Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven