Velg språk

  • A+

    Hvordan endre størrelse på nettsidene

    Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Aksepterer bud på Cermaq

Folketrygdfondet har i dag flagget at vi aksepterer budet fra Mitsubishi. Dette vil kunne innebære salg av aksjer i Cermaq for 570 millioner kroner.

Folketrygdfondet eier før salget 6,4 prosent av aksjene i Cermaq, og har i dag flagget at hele denne posten kan bli solgt til Mitsubishi. Budet gir en salgssum på 570 millioner kroner for Folketrygdfondets aksjepost i Cermaq.

- Kombinert med salget av fôrvirksomheten i Cermaq til private equity-fondene Altor og Bain Capital i fjor gir dette salget god avkastning til aksjonærene. Vi ser imidlertid på fiskeoppdrett som en strategisk viktig  bransje med store utviklingsmuligheter, og i det perspektivet ønsker vi fortsatt å ha betydelige investeringer i andre selskaper i sektoren, sier adm. direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet.

Hun viser til at fiskeoppdrett er blitt en betydelig sektor på Oslo Børs. Selskapene innen fiskeoppdrett hadde per 15. oktober en samlet markedsverdi på 89 milliarder kroner og utgjorde 5,1 prosent av verdiene på Oslo Børs. Går vi ti år tilbake, representerte bransjen kun 0,4 prosent av de totale verdiene på Oslo Børs.

- Vi forventer fortsatt god verdiskaping innen fiskeoppdrett, sier Olaug Svarva.