Velg språk

 • A+

  Hvordan endre størrelse på nettsidene

  Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Nyheter

Viser fra 1 til 15 av totalt 24 artikler
 • 25.11.15

  Langsiktighetens fallgruver

  "Hvis Folketrygdfondet skal dra nytte av et langsiktig perspektiv i forvaltningen av fellesskapets midler, må vi se forskjell på sykliske svingninger og strukturelle endringer. I tillegg gjenstår en krevende gjennomføring i møte med fristelser og motkrefter." Det skriver sjeføkonom Thomas Ekeli i en kronikk i Finansavisen.
 • 09.11.15

  Urolig kvartal

  Nedgang i aksjemarkedet ga en avkastning for Statens pensjonsfond Norge på -2,4 prosent i tredje kvartal 2015. Det var 0,1 prosentpoeng bedre enn referanseindeksens avkastning. Statens pensjonsfond Norge var dermed på 191 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.
 • 02.11.15

  - Handler ikke bare om å være ansvarlig og etisk, men også om lønnsom drift

  Å ha gode strategier for miljø, samfunn og selskapsstyring handler ikke bare om å være god og snill. Mangel på tiltak kan slå rett ut på det økonomiske resultatet, skriver Nils Bastiansen og Tine Fossland i et innlegg i Dagens Næringsliv.
 • 19.10.15

  Økt porteføljerisiko ved populære billigfond?

  Når flere velger passiv forvaltning, er det flere som tar prisingen for gitt og færre aktive som analyserer prisingen av den enkelte aksje. Mulige konsekvenser er at aksjeprisene ikke lenger reflekterer de underliggende verdiene hos selskapene eller at risikoen kan øke. Kronikk av Folketrygdfondets Joakim Kvamvold og NTNU-professor Snorre Lindset i Dagens Næringsliv.
 • 09.10.15

  Gull i Farmand-konkurransen

  Folketrygdfondet gikk helt til topps i årets Farmand-pris, kategorien beste årsrapport i offentlige virksomheter. - En helhetlig og informativ rapport med et tydelig brukerfokus, sier juryen i sin uttalelse.
 • 18.09.15

  Utbytte ivaretar langsiktig verdiskaping best

  Folketrygdfondets direktør for aksjer Nils Bastiansen og assisterende direktør for aksjer Ann Kristin Brautaset er aktuell med en kronikk i Finansavisen i dag. "Styrets oppgave er først og fremst å utforme selskapets langsiktige strategi, risikoprofil og mål for kapitalstruktur" skriver Bastiansen og Brautaset i kronikken.
 • 21.08.15

  Godt første halvår 2015 for Statens pensjonsfond Norge

  - Første halvår 2015 har i sum vært godt for Statens pensjonsfond Norge og på linje med markedet, sier adm. dir. Olaug Svarva i Folketrygdfondet. Resultatet for 1. halvår 2015 er 10,2 milliarder kroner, tilsvarende en avkastning på 5,5 prosent. For andre kvartal isolert var avkastningen -0,3 prosent, eller -503 millioner kroner.
 • 13.08.15

  Pressekonferanse om halvårsresultatene

  Folketrygdfondet inviterer til pressekonferanse fredag 21. august 2015 kl 10.30. Adm. direktør Olaug Svarva vil presentere resultat for forvaltningen av Statens pensjonsfond Norge for 1. halvår 2015.
 • 13.08.15

  - Utlån av verdipapirer bidrar til velfungerende markeder

  Direktør for Folketrygdfondets treasury-avdeling, Jørgen Krog Sæbø, er aktuell med en kronikk i Kapital i dag. "Utlån av verdipapirer er noe Folketrygdfondet har drevet med lenge, i tillegg til å investere i aksjer og obligasjoner i Norge og Norden. Slikt utlån er en kilde til ekstrainntekter, men bidrar også til velfungerende kapitalmarkeder," forklarer Krog Sæbø i kronikken.
 • 01.07.15

  Om dekomponering av kredittrisikoen i det norske obligasjonsmarkedet

  Artikkel forfattet av Jørgen Krog Sæbø publisert i Journal of Fixed Income: "The Credit Spread Puzzle Does Exist – But Is It Really a Puzzle?"
 • 03.06.15

  - Presise låneavtaler er viktig

  I en kronikk i Finansavisen skriver Folketrygdfondets viseadministrerende direktør Lars Tronsgaard at det kraftige fallet i oljeprisen får flere obligasjonseiere til å finne frem låneavtalene på nytt. I urolige tider må obligasjonseierne ivareta sine rettigheter dersom selskapene misligholder lånebetingelsene, derfor er presise låneavtaler viktig.
 • 12.05.15

  Godt resultat i 1. kvartal 2015

  Markedsverdien av Statens pensjonsfond Norge økte med 10,7 milliarder kroner i første kvartal 2015. Fondet utgjør nå 196,4 milliarder kroner.
 • 08.05.15

  Generalforsamling i Schibsted ASA

  Folketrygdfondet deltok på generalforsamling i Schibsted ASA 8. mai 2015.
 • 04.05.15

  Åpen høring om Statens pensjonsfond i Stortinget

  2014 ble et meget gunstig år avkastningsmessig, takket være positive finansmarkeder og aktive investeringsbeslutninger, sa Folketrygdfondets styreleder Erik Keiserud til Stortingets finanskomité under den åpne høringen.
 • 27.04.15

  Langsiktige finansielle mål gir verdiskaping

  I en kronikk i Dagens Næringsliv forklarer Ann Kristin Brautaset hvorfor det er så viktig at selskaper har mål på hvor mye de bør tjene for hver krone investert.
Viser fra 1 til 15 av totalt 24 artikler