Velg språk

 • A+

  Hvordan endre størrelse på nettsidene

  Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Nyheter

 • 27.04.22

  Ledig stilling: Advokat/jurist

  Vi har behov for å øke kapasiteten i avdeling for compliance og juridisk. Avdelingen arbeider tett opp mot alle avdelingene i Folketrygdfondet og våre investeringsaktiviteter. Som advokat/jurist i Folketrygdfondet får du anledning til å utvikle god kompetanse innen finans- og verdipapirrett, compliancearbeid og ulike problemstillinger knyttet til kapitalforvaltning.
 • 16.05.22

  Solid innsats på Holmenkollstafetten

  Tradisjon tro stilte Folketrygdfondet med lag på stafetten, som gikk av stabelen 14. mai.
 • 03.05.22

  Høring i Stortinget om Statens pensjonsfond

  Styreleder Siri Teigum og adm. dir. Kjetil Houg representerte Folketrygdfondet på den årlige høringen i Stortinget om stortingsmeldingen om Statens pensjonsfond. Les innlegget deres her.
 • 03.05.22

  Nok er passe

  Folketrygdfondet ønsker at selskapene vi investerer i skal være solide og ha nok kapital, men overskytende kapital bør gå tilbake til investorene, skriver adm. dir. Kjetil Houg i en kronikk i Dagens Næringsliv.
 • 29.04.22

  Høye energipriser bidro positivt i urolig marked

  Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk en avkastning på -0,1 prosent i 1. kvartal 2022. Det tilsvarer -0,4 milliarder kroner. Kapitalen var 332,5 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.
 • 12.04.22

  Kjetil Houg gjester Eiendomspodden

  Hvordan har 11 milliarder blitt til 333 milliarder, og hva er forskjellen på å investere i eiendom og eiendomsaksjer? Nå kan du høre Folketrygdfondets adm. dir. Kjetil Houg i samtale med Øyvind Johan Dahl og Jon H. Dahlberg Årstad fra Newsec i Eiendomspodden.
 • 01.04.22

  Utfordringen med høye eierandeler vurderes på nytt

  Finansdepartementet sier i stortingsmeldingen om Statens pensjonsfond at utfordringen med Folketrygdfondets høye eierandeler i det norske aksjemarkedet skal vurderes på nytt.
 • 31.03.22

  Christina Stray ny styreleder i Finansanalytikerforeningen

  Direktør for juridisk og compliance i Folketrygdfondet, Christina Stray, er valgt til ny styreleder for Finansanalytikerforeningen. - Jeg gleder meg til å videreføre det gode arbeidet som skjer i foreningen, sier Stray.
 • 23.03.22

  Ledig stilling: HR-leder

  Vi søker en strategisk HR-leder som vil ha ansvar for vår medarbeider- og kompetanseutvikling og utvikling av HR-prosesser og arbeidsmetoder.
 • 11.03.22

  Fleksible strategier

  - Folketrygdfondet er en stor aktør i det norske markedet. Da kan det tidvis være utfordrende å omsette verdipapirer uten å påvirke markedsprisene. Derfor søker vi å ha fleksible strategier som utnytter synergier og gir oss handlefrihet med en slik stor portefølje, sier vår sjefstrateg Erlend Hellum.
 • 03.03.22

  Ansvarlig renteforvaltning høyt på agendaen

  - Ansvarlig renteforvaltning blir stadig viktigere. Før vi investerer, tar vi hensyn til miljø, samfunnsmessige forhold og selskapsstyring i vår kredittvurdering, sier Nadia Bendriss, porteføljeforvalter renter.
 • 17.02.22

  Folketrygdfondet 2021: Rekordår

  Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 41 milliarder kroner i 2021. Det er ny rekord. Avkastningen var 14,0 prosent. Kapitalen var 333 milliarder kroner ved utgangen av året.
 • 11.02.22

  Se opptak av pressekonferansen

  Fikk du ikke med deg pressekonferansen om årsresultatet for 2021, kan du se den i opptak her.
 • 04.02.22

  Annie Bersagel gjest i podkast hos Fremtidens Næringsliv

  Folketrygdfondets Annie Bersagel har vært gjest i podkasten til Fremtidens Næringsliv og snakket om havrelatert næringsliv og hvordan Folketrygdfondet forholder seg til det.
 • 26.01.22

  - ESG integrert i forvaltningen

  Folketrygdfondets mål er høyest mulig avkastning, men vi bidrar også positivt til grønn omstilling gjennom måten vi jobber med ESG på. Arbeidet med ESG-risiko er integrert i forvaltningen, sa adm. dir. Kjetil Houg på en konferanse hos Den Norske Forsikringsforening. Les mer om ESG.