Velg språk

 • A+

  Hvordan endre størrelse på nettsidene

  Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Nyheter

Viser fra 61 til 75 av totalt 173 artikler
 • 05.04.16

  Stortingsmeldingen: - Positiv avkastning i et urolig år

  Finansdepartementet la 5. april 2016 frem stortingsmeldingen om forvaltningen av Statens pensjonsfond i 2015. I gjennomgangen av Folketrygdfondets forvaltning av Statens pensjonsfond Norge konkluderer departementet med at en er tilfreds med forvaltningen og resultatene.
 • 18.03.16

  - Godt resultat tross krevende tider

  Med omskiftelige tider som bakteppe kunne Folketrygdfondets styreleder Erik Keiserud i sin årstale 16. mars 2016 fastslå at resultatet for 2015 tross alt ble bra.
 • 16.03.16

  Verdiskaping i omskiftelige tider

  Årsresultatet for forvaltningen av Statens pensjonsfond Norge i 2015 viser en avkastning på 7,0 prosent. Det er 0,5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen. Markedsverdien økte med 12,8 milliarder kroner og utgjorde ved årsskiftet 198,4 milliarder kroner.
 • 09.03.16

  Invitasjon til pressekonferanse

  Adm. direktør Olaug Svarva vil presentere årsresultat for forvaltningen av Statens pensjonsfond Norge og Folketrygdfondets eierskapsutøvelse i 2015 på vår pressekonferanse onsdag 16. mars 2016 kl 10.00.
 • 05.03.16

  Kronikk: Ny finanskrise eller bare litt uro i bankmarkedet?

  "Nylig var det turbulens rundt europeiske banker, med Deutsche Bank som den mest prestisjefylte og utsatte. Generell usikkerhet om bankenes soliditet, men også nye reguleringer, bidrar til turbulensen." Det skriver Lars Tronsgaard og Henning Lund i Finansavisen 5. mars 2016.
 • 12.02.16

  Søk om summer internship 2016

  Folketrygdfondet har et eget summer internship-program som gir økonomistudenter mulighet for relevant arbeidserfaring. Søknadsfrist 16. februar 2016.
 • 13.01.16

  Ikke glem obligasjonseierne

  Oljeprisfallet har rammet norsk økonomi, og særlig oljeserviceindustrien. Det er kjent at selskapene diskuterer den utfordrende situasjonen med aksjonærer, banker og eventuelle garantiinstitusjoner. Like god oppleves ikke alltid diskusjonen knyttet til obligasjonsgjelden å være. Noen initiativer har vært tatt, og dette har vist at behovet for en omforent holdning med obligasjonseierne absolutt er tilstede, skriver Lars Tronsgaard i en kronikk i Dagens Næringsliv.
 • 12.01.16

  Overraskende lite mislighold

  Olje- og råvareprisfallet rammer hardt. Flere selskaper vil oppleve sviktende inntjening og likviditet i 2016, med økt mislighold og flere restruktureringssituasjoner som resultat, skriver Lars Tronsgaard i en kronikk i Finansavisen.
 • 06.01.16

  - Viktig å løse lakselusutfordringene

  - For å ivareta langsiktig verdiskaping i laksenæringen på best mulig måte, er det viktig at utfordringene knyttet til bilogi og lus løses, sier Folketrygdfondets Ann Kristin Brautaset til nettavisen IntraFish.
 • 25.11.15

  Langsiktighetens fallgruver

  "Hvis Folketrygdfondet skal dra nytte av et langsiktig perspektiv i forvaltningen av fellesskapets midler, må vi se forskjell på sykliske svingninger og strukturelle endringer. I tillegg gjenstår en krevende gjennomføring i møte med fristelser og motkrefter." Det skriver sjeføkonom Thomas Ekeli i en kronikk i Finansavisen.
 • 09.11.15

  Urolig kvartal

  Nedgang i aksjemarkedet ga en avkastning for Statens pensjonsfond Norge på -2,4 prosent i tredje kvartal 2015. Det var 0,1 prosentpoeng bedre enn referanseindeksens avkastning. Statens pensjonsfond Norge var dermed på 191 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.
 • 02.11.15

  - Handler ikke bare om å være ansvarlig og etisk, men også om lønnsom drift

  Å ha gode strategier for miljø, samfunn og selskapsstyring handler ikke bare om å være god og snill. Mangel på tiltak kan slå rett ut på det økonomiske resultatet, skriver Nils Bastiansen og Tine Fossland i et innlegg i Dagens Næringsliv.
 • 19.10.15

  Økt porteføljerisiko ved populære billigfond?

  Når flere velger passiv forvaltning, er det flere som tar prisingen for gitt og færre aktive som analyserer prisingen av den enkelte aksje. Mulige konsekvenser er at aksjeprisene ikke lenger reflekterer de underliggende verdiene hos selskapene eller at risikoen kan øke. Kronikk av Folketrygdfondets Joakim Kvamvold og NTNU-professor Snorre Lindset i Dagens Næringsliv.
 • 09.10.15

  Gull i Farmand-konkurransen

  Folketrygdfondet gikk helt til topps i årets Farmand-pris, kategorien beste årsrapport i offentlige virksomheter. - En helhetlig og informativ rapport med et tydelig brukerfokus, sier juryen i sin uttalelse.
 • 18.09.15

  Utbytte ivaretar langsiktig verdiskaping best

  Folketrygdfondets direktør for aksjer Nils Bastiansen og assisterende direktør for aksjer Ann Kristin Brautaset er aktuell med en kronikk i Finansavisen i dag. "Styrets oppgave er først og fremst å utforme selskapets langsiktige strategi, risikoprofil og mål for kapitalstruktur" skriver Bastiansen og Brautaset i kronikken.
Viser fra 61 til 75 av totalt 173 artikler