Velg språk

  • A+

    Hvordan endre størrelse på nettsidene

    Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Eier 25,3 prosent i Blom

Folketrygdfondets eierandel i Blom er nå kommet ned i 25,3prosent. Dette er status etter at Hexagon har kjøpt 25 prosent av aksjene i selskapet.

31. mai i år inngikk Hexagon AB avtale om å kjøpe 25 prosent av av aksjene i Blom ASA, og Folketrygdfondet og SEB garanterte i den forbindelse at Hexagon skulle nå opp i det nødvendige antall aksjer.

Enkelte aksjonærer har valgt ikke å selge, og som følge av dette ble det endelige salget fra Folketrygdfondet 3 601 243 aksjer. Dette er 572 648 aksjer mer enn det et salg på 25 prosent av beholdningen skulle tilsi.

Folketrygdfondet eier etter dette 25,3 prosent av aksjene i Blom.

En styrke
Både Statens pensjonsfond Norge og Statens obligasjonsfond ble tidligere i år eiere av aksjer i selskapet etter at generalforsamlingen i Blom ASA vedtok konvertering av obligasjonslån til aksjer. Til sammen ble Folketrygdfondet gjennom denne konverteringen eier av 35,95 prosent av aksjene i Blom.

- Konverteringen til aksjer var nødvendig for å sikre våre verdier og interesser som obligasjonseier i Blom. Vår vurdering er at dette vil gi grunnlag for større gjenvinning av verdier på sikt. At det nå har kommet inn en ny stor aksjonær i selskapet, er en styrke, sier Folketrygdfondets viseadm. direktør Lars Tronsgaard.

Les mer:
Har solgt oss ned i Blom
- Vi vil selge oss ned i Blom
Flaggmelding