Velg språk

  • A+

    Hvordan endre størrelse på nettsidene

    Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Finansministeren besøkte Folketrygdfondet

Finansminister Sigbjørn Johnsen besøkte 20. juni Folketrygdfondet sammen med statssekretær Hilde Singsaas og politisk rådgiver Randi Ness. – Folketrygdfondet har fått et viktig samfunnsoppdrag, fastslo finansministeren.

Photo av Sigbjørn Johnsen- Folketrygdfondet har fått et viktig samfunnsoppdrag med å forvalte våre felles verdier i Statens pensjonsfond Norge på en profesjonell og god måte. Fondet spiller en viktig rolle i det norske kapitalmarkedet som en langsiktig investor, sa finansminister Sigbjørn Johnsen.

Han la også vekt på at det å ivareta eierrettighetene gjennom aktiv eierskapsutøvelse er en viktig del av det mandatet Finansdepartementet har gitt til Folketrygdfondet.

- Jeg er godt fornøyd med den jobben Folketrygdfondet gjør og de resultater som er oppnådd over tid. Etter å ha sett arbeidet på nært hold, er jeg trygg på at Folketrygdfondet ivaretar sitt ansvar på en god måte, sa finansminister Sigbjørn Johnsen da han møtte de ansatte i Folketrygdfondet.

Tydelig mandat

Styreleder Erik Keiserud og adm. direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet takket på sin side for ryddige rammevilkår.

- Vi har fått et mandat som gjør at vi kan investere langsiktig og motsyklisk. Et av våre viktigste fortrinn er at vi har et tydelig oppdrag og at ansvarsfordelingen er ryddig, sa adm. direktør Olaug Svarva da hun tok imot departementets politiske ledelse.

Siden 2008 har Folketrygdfondet vært særlovselskap. Folketrygdfondet forvalter i dag Statens pensjonsfond Norge og Statens obligasjonsfond etter mandater gitt av Finansdepartementet.