Velg språk

  • A+

    Hvordan endre størrelse på nettsidene

    Hold Crtl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Meny

Du er her:

Ledig stilling som løsningsarkitekt

Et av Norges mest kompetente og spennende finansmiljøer søker løsningsarkitekt til avdeling for operasjoner og IT.

Vi bruker i dag SimCorp Dimension som kjernesystem i Folketrygdfondets kapitalforvaltning. Vi har et eget datavarehus hvor vi bruker QlikView og QlikSense som analyse og rapporteringsverktøy. Til å styre prosesser og integrasjon mellom SimCorp Dimesion og andre applikasjoner og vårt datavarehus bruker vi Informatica Powercenter.

Du vil jobbe med å sikre at prosesser og integrasjoner mot interne og eksterne datakilder utføres på en sikker og effektiv måte og vil få et særskilt ansvar for dette. Informatica Powercenter er et sentralt verktøy. Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre våre prosesser, og du vil derfor også arbeide med automatisering og effektivisering.

Vi vil gjerne snakke med deg som har utdanning på masternivå innen økonomi eller realfag og noen års erfaring fra kapitalforvaltningsmiljø som system manager, data manager eller fra andre relevante roller innenfor drift og utvikling. Vi ser etter en person med interesse for finansmarkedet, programmering og bruk av data til kvantitativ analyse. Det er en fordel om du har erfaring med noe av det følgende: Informatica Powercenter eller tilsvarende ETL-verktøy, datavarehus, SimCorp Dimension og databaser.
Du liker å samarbeide med andre om å identifisere oppgaver og finne løsninger, men du vil også få ansvar for eget arbeidsfelt.

Vi kan tilby deg:

  • Utfordrende oppgaver i en organisasjon som legger vekt på faglig dyktighet, godt omdømme og godt arbeidsmiljø
  • Gode muligheter for faglig utvikling
  • Konkurransedyktige betingelser
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger

I Folketrygdfondet er vi opptatt av helheten i ansettelsesforholdet og mener at en riktig balanse mellom arbeid og privatliv gir best resultat over tid.

Avdeling for operasjoner og IT består av 12 ansatte som har ansvar for analyse, datavarehus, rapportering, systemstøtte og IT-drift. Vi utvikler og drifter løsninger og systemer for hele Folketrygdfondets verdikjede.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Jørn Nilsen (direktør operasjoner og IT) eller Ellen Grøtter (HR-leder) på telefon 23 11 72 00. Søknad sendes til folketrygdfondet@ftf.no innen 27. januar 2020.

Om Folketrygdfondet:
Folketrygdfondet er en kapitalforvalter med mandat fra Finansdepartementet. Vi forvalter generasjonsfondet Statens pensjonsfond Norge med markedsverdi på 261 milliarder kroner (per 30.09.19). Kapitalen investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Sverige, Finland og Danmark.  Vårt mål er høyest mulig avkastning over tid, og resultatene måles mot referanseindekser fastsatt av departementet. Folketrygdfondet driver ansvarlig forvaltning og er en langsiktig investor som følger opp selskapene vi investerer i. Vi holder til i attraktive lokaler sentralt i Oslo og er i dag 49 ansatte.