8 nyansatte i 2022 – her er noen av de nye tilskuddene

I løpet av 2022 har vi hatt gleden av å ønske velkommen mange nye til organisasjonen. Rekrutteringen har bidratt til å styrke fondet på flere fronter, samt at satsing på unge talenter har redusert gjennomsnittsalderen med nesten to og et halv år.
Bilde
Nyansatte 2022

Administrerende direktør Kjetil Houg er storfornøyd med å få på plass de nye ansatte.

– Vi fortsetter å styrke oss, og jeg er stolt av den gjengen vi har fått inn i år. Vi sikrer framtiden med fire nye talentfulle og sultne juniorer, og har fylt opp seniorstillinger med svært flinke og erfarne folk, sier Kjetil.

Utviklere, finansanalytiker og ny traniee-ordning


I avdelingen for Operasjoner og IT har det kommet inn hele fem nye. Blant dem er Henrik Olsen ansatt som utvikler/løsningsarkitekt og Mats Bostad som finansanalytiker.

Henrik kommer fra softwareselskapet SimCorp og han har vært innom fondet som konsulent fra nettopp SimCorp tidligere. Han vet dermed ganske godt hva han går til.

– Fondet har en spennende rolle i norsk næringsliv og innen finans. Det jobber mange dyktige folk her og jeg ser frem til å lære mer om hvordan de jobber, samt være med å bygge gode løsninger for fondet i tiden fremover, forteller Henrik.

For aller første gang har det også kommet inn to traineer. Kristin Stuevold og Ola Oppegaard kommer begge rett fra fullført mastergad i finans, Kristin fra NHH og Ola fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg ser på Folketrygdfondet som en av de mest attraktive arbeidsplassene innen kapitalforvaltning og ser derfor veldig frem til å utvikle kompetansen i faget, sier Ola.

– Det blir spennende å få et innblikk i hvordan den største institusjonelle investoren på Oslo Børs jobber med sitt aktive eierskap for å skape meravkastning, forteller Kristin. 

Gjennom et 18 måneder langt program skal de få et bredt innblikk i fondets arbeid med aksjer, renter og middle office, før en jobb i en av avdelingene venter.

– Vi ønsker å tiltrekke oss talenter innenfor kapitalforvaltning som kan bidra til at vi også i fremtiden har topp kompetanse og ressurser, spesielt innenfor middle office-området, forteller direktør for økonomi og risikostyring, Jørn Terje Krekling.

Junior porteføljeforvalter


På aksjesiden har Charlotte Baade kommet inn som ny junior porteføljeforvalter. Hun har tidligere vært summer intern i Folketrygdfondet og kommer nå fra DNB Markets sin investment banking-avdeling. 

– Det er flere grunner til at jeg valgte å komme tilbake hit, blant annet det unike oppdraget som Folketrygdfondet har, dyktige kollegaer og utviklingsmulighetene her, sier hun.

HR-leder og kommunikasjonskonsulent


Karianne Kirstistuen er ansatt som ny leder for HR. Med seg i bagasjen har hun bred erfaring fra feltet, senest som HR business partner i Tietoevry.

– Det å kunne bidra litt bak i kulissene med å forvalte samfunnets felles verdier er noe som er meningsfylt for meg. Jeg håper å kunne bidra til å gjøre oss til en enda mer attraktiv arbeidsgiver og et godt sted å være, sier Karianne.  

Kommunikasjonsavdelingen har også fått et nytt medlem. Marius Brevik kommer fra jobb innen digital markedsføring og skal bistå med ekstern og intern kommunikasjon i fondet.

– Jeg ser frem til å formidle den enorme kompetansen organisasjonen sitter på, samt opplyse allmenheten om den viktige jobben som legges ned for at nordmenn felles sparepenger stadig vokser til nye høyder, avslutter han.  

Del: