Ledergruppen

Bilde
Foto: Mona Ødegård

Kjetil Houg

administrerende direktør

Kjetil Houg begynte som administrerende direktør i Folketrygdfondet 1. september 2018. Han har tidligere vært investeringsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, sjeføkonom i Alfred Berg/ABN AMRO Bank, sjeføkonom og forvalter i Folketrygdfondet og politisk rådgiver på Stortinget. Kjetil Houg er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo i 1993. Han har erfaring fra styrer, representantskap og valgkomiteer i flere større norske virksomheter.

Bilde
Karl Mathisen vertikalt

Karl Mathisen

direktør aksjer

Karl Mathisen begynte som aksjedirektør i 2023. Karl startet i Folketrygdfondet i 2019 som porteføljeforvalter. Tidligere har han blant annet vært porteføljeforvalter i Norges Bank Investment Management (NBIM) i London, Oslo og New York og seniorrådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet. 

Karl Mathisen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i 2004 med spesialisering innen finans og regnskap. 

Bilde
Foto: Mona Ødegård

Jørgen Krog Sæbø

direktør renter

Jørgen Krog Sæbø startet nyutdannet i Folketrygdfondet i 2007. Han begynte som finansanalytiker for avdelingen Operasjoner og risikostyring før han senere gikk over til forvaltningen, først som porteføljeforvalter på renter og deretter som direktør for Treasury. Jørgen Krog Sæbø er utdannet master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (2007), renteanalytiker fra Norske Finansanalytikeres Forening (2010), Autorisert Finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole (2016), avansert kredittanalytiker fra Norges Handelshøyskole (2017), og MBA i finans fra Norges Handelshøyskole (2017).

Bilde
Foto: Mona Ødegård

Jørn Nilsen

direktør operasjoner og IT

Jørn Nilsen begynte i Folketrygdfondet i 1997. Han har tidligere arbeidet som førstekonsulent i Olje- og energidepartementet og som stipendiat ved Norges Handelshøyskole. Jørn Nilsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har høyere avdelingsstudium fra samme sted. Han er også autorisert finansanalytiker.

Bilde
Jørn Terje Krekling

Jørn Terje Krekling

direktør økonomi og risikostyring

Jørn Terje Krekling begynte i Folketrygdfondet i 2003. Han har tidligere arbeidet som aksjeforvalter i Kredittkassen aktiv forvaltning og Nordeafondene. Jørn Terje Krekling er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, har en MBA fra Bond University og er autorisert porteføljeforvalter gjennom norske finansanalytikeres forening

Bilde
Foto: Mona Ødegård

Lisbeth Johansen Kvam

direktør virksomhetsstyring

Lisbeth Johansen Kvam begynte i Folketrygdfondet i 1996. Hun har tidligere arbeidet som rådgiver i Næringssekretariatet i Oslo Kommune og som revisor i Riksrevisjonen. Lisbeth Johansen Kvam er utdannet siviløkonom ved Handelshøgskolen i Bodø og autorisert porteføljeforvalter gjennom Norske Finansanalytikeres Forening. Hun har også studert reiselivsøkonomi ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, og har gjennomført masterprogrammet Samspill og ledelse ved Handelshøyskolen BI.

Bilde
Foto: Mona Ødegård

Christina Stray

direktør compliance og juridisk

Christina Stray startet i Folketrygdfondet 1. mai 2009. Hun kom fra stillingen som leder av Prospekt- og transaksjonsavdelingen ved Oslo Børs ASA. Hun har også arbeidet som advokat i juridisk avdeling ved Oslo Børs samt i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech. Christina Stray tok juridisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1992 og Master of Laws ved London School of Economics and Political Science fra 1993 til 1994.

Bilde
Aleksander Lee Olsen, kommunikasjonsdirektør, foto

Aleksander Lee Olsen

direktør kommunikasjon

Aleksander Lee Olsen begynte som kommunikasjonsdirektør i Folketrygdfondet i 2023. Han har tidligere vært global pressesjef i Freyr Battery, nordisk kommunikasjonssjef i Colliers, rådgiver i CEO Office i Norges Bank Investment Management (NBIM) og konsulent i Geelmuyden Kieses team for finansiell kommunikasjon. Aleksander Lee Olsen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og sertifisert for styrearbeid. 

Bilde
Karianne Kirstistuen 2023_Mona Ødegård

Karianne Kirstistuen

HR-leder

Karianne Kirstistuen begynte i Folketrygdfondet i 2022. Hun kom fra stillingen som senior HR business partner i TietoEvry. Før dette var hun i Santander Consumer Bank i tilsvarende stilling. Tidligere har hun jobbet i 12 år som leder for virksomheter med 15-60 ansatte i Oslo kommune innen barn og oppvekst. Hun har en master i organisasjonsutvikling og ledelse fra NTNU, pedagogikk grunnfag og bachelor fra Oslo MET og har også studert arbeidsrett ved Universitetet i Sør-Øst.

Del: