Karl C. W. Mathisen ny aksjedirektør i Folketrygdfondet

Karl C. W. Mathisen (44) tiltrer som ny aksjedirektør i Folketrygdfondet 1. februar 2023.
Bilde
Karl Mathisen. Foto: Mona Ødegård

- Vi er fornøyd med å kunne ønske Karl C. W. Mathisen velkommen som aksjedirektør i Folketrygdfondet. Med sin kompetanse, erfaring og sine visjoner vil han være den rette personen til å videreutvikle aksjeforvaltningen i Folketrygdfondet, som allerede har vist gode resultater over lang tid, sier adm. dir. Kjetil Houg.

Karl C. W. Mathisen kommer fra stillingen som porteføljeforvalter i Folketrygdfondets aksjeavdeling, der han særlig har fulgt sektorene industri og IT. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i 2004 med spesialisering innen finans og regnskap og har tidligere blant annet arbeidet som seniorrådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet og som porteføljeforvalter i Norges Bank Investment Management (NBIM) i London, New York og Oslo.

- Det er med stor glede jeg tar over ledelsen av aksjeavdelingen. Det står respekt av de resultatene aksjeavdelingen har oppnådd under Nils Bastiansen. Sammen med dyktige porteføljeforvaltere gleder jeg meg til å ta aksjeavdelingen videre, sier Karl C. W. Mathisen.

Foto: Mona Ødegård

Del: