Slik er sommerens internship for Kevin og Sara

De to masterstudentene fra henholdsvis NHH og NTNU tilbringer sommeren hos Folketrygdfondet. På seks uker skal de innom mange ulike oppgaver, deriblant aksjecase, sikringsstrategier og kostnadsanalyse.
Bilde
Summer interns 2024, foto
Kevin Kha Duong og Sara Harneshaug er årets summer interns. Foto: Folketrygdfondet

Sara Harneshaug og Kha Kevin Dong er årets summer interns. Sara studerer økonomi og teknologiledelse på NTNU. Hun er spent på hvordan det er å være en stor kapitalforvalter i et lite marked. 

– Jeg ser frem til å lære hvordan en investor på Folketrygdfondets størrelse opererer på Oslo Børs og i de andre nordiske markedene, sier Sara.

Kevin tar en bachelor i økonomi og administrasjon på Norges Handelshøyskole, i tillegg til en bachelor i anvendt matematikk på Universitetet i Bergen. Han er nysgjerrig på hva som ligger bak de harde tallene. 

– Det blir spennende å se hvordan fondet håndterer risiko og det operasjonelle som ligger bak handlene, forteller han.

Varierte caseoppgaver

Hos aksjeavdelingen skal de gjennom hele perioden blant annet følge et spesifikt selskap. Porteføljeforvalter Charlotte Baade har utarbeidet oppgaven. Hun er spent på hva studentene kommer frem til.

– Gjennom sommeren skal de sette seg godt inn i selskapet, besøke dem, diskutere med aksjeanalytikere og jobbe med caset på samme måte som vi i aksjeavdelingen gjør. For oss er det veldig nyttig å få nye, friske øyne inn og kanskje et nytt perspektiv på selskapet.

På rentesiden vil de få et innblikk i alt fra overordnet strategi, oppfølging av de ulike sektorene, rentesikring til fondets likviditetsforvaltning. Caseoppgaven her er det trioen Gry Schiander, Terje Loven og Joakim Kvamvold som har satt sammen. Temaet er sikringsstrategier, og de skal se på om alternative rente- og valutastrategier kan bidra til meravkastning. 

Hos avdelingene for økonomi og risikostyring og operasjoner og IT er oppgaven å analysere indirekte kostnader ved passiv forvaltning. 

– Vårt estimat for løpende indekstilpasninger er basert på en masteroppgave fra 2014, skrevet av en av våre aller første interns. Sara og Kevin skal undersøke om det finnes oppdatert forskning og artikler på feltet og gjøre en tilsvarende analyse, sier direktør for økonomi og risikostyring, Jørn Terje Krekling.

Verdifull erfaring for studentene – nyttig innsikt for fondet

Administrerende direktør, Kjetil Houg er ikke i tvil om at internshipordningen er verdifull for både studentene og Folketrygdfondet.

– Som en viktig arbeidsgiver innen finans er det naturlig at vi har kontakt med lærestedene og er synlige overfor studenter. Et internship hos oss kan være en måte for studenter å få et litt mer håndfast inntrykk av hvordan det er å jobbe i vår bransje, samtidig som de får verdifull erfaring. Vi får også mye tilbake i form av engasjerte studenter som holder oss aktuelle, forteller han.

Sara og Kevin ble intervjuet av sine respektive lokalaviser i forbindelse med oppholdet. 

Les intervjuet med Kevin i Romerikes Blad her.

Les intervjuet med Sara i Tønsbergs Blad her.

Student og interessert i et summer internship i Folketrygdfondet? Les mer om muligheter for studenter her!

Del: